Sikre optimal behandling av pasienter med ST-elevasjonsinfarkt. Gjelder for pasienter utenfor sykehus med brystsmerter og mistanke om hjerteinfarkt.
AMK operatører, sykepleiere og medisinske leger, AMK lege samt ambulansepersonell
Ambulansetjenestens monitorer Corpuls3, bruker programmet Corpuls Mission for at innsendt EKG kan vises, tolkes og lagres i sykehuset. EKG med maskintolkning og hendelseshistorikk kan skrives ut med intern skriver på monitor. Ved behov kan skjermbildet strømmes,men blir da ikke lagret på Corpuls Mission men noe data blir lagret i CF- kort i monitor.
Det er krav om brukernavn/ passord (personlig) ved pålogging til Corpuls Mission.
EKG skal sendes prehospitalt for tolkning ved:
Kommunikasjonen i forhold til tolkning skal foregå via AMK. Dette for å sikre viktig logging gjennom lydlogg og sikre god kommunikasjon mellom ambulansepersonell og kardiolog/medisinsk vakt.
AMK operatør har ansvar for å følge retningslinjene. Avdelingsleder har ansvaret for å sikre gode retningslinjer som er oppdatert.
1. AMK N-T mottar talt beskjed om at ekg er sendt av ambulansepersonell via en-til-en samtale i nødnett. EKG som sendes til AMK må inneholde navn og fødselsnummer på pasient. AMK N-T skal ikke legge inn pasientidentifikasjon. Nødvendig pasientinformasjon hentes inn. Alle forespørsler fra ambulansen om EKG tolking skal varsles medisinsk vakt, uavhengig av indikasjon for sending av EKG.
2. AMK N-T varsler direkte til medisinsk vakt/LIS 2 på Sykehuset Levanger/Sykehuset Namsos. Disse numrene er lagt inn som forhåndsdefinert knapper i ICCS under viktige nummer på AMK NT. Ved samtidighetskonflikter eller at legen ikke er tilgjengelig på telefon tar AMK kontakt med medisinsk vakt ved samarbeidende sykehus. Evt overlege ved respiktive sykehus. Om ingen av disse er tilgjengelig tar AMK kontakt med kardiolog ved ST.Olav via AMK-ST.
3. Medisinsk vakt tolker ekg og vurderer om det foreligger indikasjon på reperfusjonsbehandling (dette kan også gjøres med medisinsk vakt på linjen om mulig).
4. Medisinsk vakt ringer opp AMK N-T på 64897100 og videreformidler beskjed via AMK N-T om det ikke foreligger indikasjon for reperfusjonsbehandling
5. Medisinsk vakt ringer opp AMK N-T på 64897100 for konferansekobling med ambulansen ved behov for mer informasjon eller der det foreligger
indikasjon for behandling. Medisinsk vakt gjennomgår reperfusjonsskjema og avklarer kontraindikasjoner med ambulansepersonell (ligger under relatert).
6. Medisinsk vakt ved det respektive sykehus avklarer med invasiv vakt i Trondheim der det er mulig med akutt pci, dette gjøres via konferansekobling gjennom AMK N-T og AMK S-T
7. AMK N-T er i medlytt for å sikre informasjonsflyt og sikre logging av viktig trafikk.
8. AMK N-T melder pasient til mottagende sykehus etter gjeldende retningslinjer. AMK - Melde pasient til mottakende sykehus (Ikke tilgjengelig)
Denne retningslinjen er utarbeidet med utgangspunkt i ambulansetjenesten sin retningslinjer (FRAM) samt retningslinjene fra de andre AMK sentralene i Helse-Midt.
Under relatert ligger: retningslinjer for ambulansetjenesten, reperfusjonsskjema samt retningslinje for trombolysebehandling.
Se også: Kardiologi - Hjerteinfarkt - ST-elevasjons (STEMI): Akuttbehandling (Ikke tilgjengelig)
EKG, ekg, d-ekg, Corpuls3, Corpuls, prehospital, pci,reperfusjon, trombolyse