ALM-BB-T; Aferesetapping med Haemoneticsmaskin v. 5.19

Arbeidsbeskrivelse

ANSVAR

Fagansvarlig LE for tapping/produksjon har ansvar for å holde prosedyren oppdatert. Seksjonsleder har det overordnede ansvar sammen med medisinsk faglig rådgiver fra SOH.

HMS/sikkerhetsinformasjon

Løsningene som brukes er kun sterile væsker som inneholder stoffer som er godkjent til formålet.

ARBEIDETS GANG

Generelt

Det leveres ulike engangssett alt etter hvilke blodprodukter som skal oppsamles. Det er også ulike protokollkort til de ulike settene.

Holdbarhet på settene er: 24 timer etter åpning av sett, 6 timer etter priming med løsninger av sett.

Når brukeren har satt i gang en tappeprosess, vil komponentfremstillingen starte automatisk. Den riktige mengden av antikoagulant vil bli blandet inn i engangsslangene med fullblod fra giveren. Det antikoagulerte blodet vil bli trukket inn i en oppsamlingsbolle og separert i sine ulike komponenter ved hjelp av sentrifugalkraft.

Når bollen er full, vil de separerte komponentene gå ut av beholderen og bli ledet inn i andre oppsamlingsbeholdere for oppbevaring, eller returnert til giveren. Denne syklusen gjentas helt til ønsket mengde med blodkomponent er oppsamlet.

Tapping av dobbel enhet røde blodlegemer

ALM-BB-T; Erytrocyttkonsentrat - SAG-blod

Utstyr

Adapter til sentrifugen.

Protokollkort for Røde celler, SDR&TAE

Engangsett REF 948F, levert av Haemonetics

ACD-A 250 mL, REF 10243, levert av Haemonetics

Adapter, spike/male LL REF 00621-00, levert av Haemonetics

SAG-M 350 mL, REF777968-350, levert av Terumo

NaCl 9 mg/mL 500mL, levert av BRAUN via Apoteket her

 

 

Aferesesettene blir kontrollert ved mottak ifølge vedlagte relaterte dokumenter

Krav til giver

  • Giveren skal ha Hb minst 14,0 g/100 mL
  • være over 1,70 m
  • veie 70 kg eller mer
  • Ferritinverdi skal være stabil over 30 µg/L.

Fremgangsmåte

Instrumenklargjøring

Sjekk at skriver ikke er tilkoblet. Apparatet er ikke godkjent for å ha den tilkoblet mens tapping pågår (Levanger). 

Protokollkortet må settes inn i maskinen før maskinen slås på. Porten sitter på høyre side. På/Av-bryteren sitter på venstre side. Sett inn adapter i sentrifugen. Etter at maskinen er slått på, blir det gjennomført to selvtester uten at det vises noe i displayet, men det kommer en pipetone. Så utfører maskinen en displaytest, se til at alle bildeelementene lyser. Hvis alt fungerer, vil bilde med riktig protokoll komme i displayet. Det blir nå foretatt egentester samt at maskinen ber deg åpne eller lukke lokket til sentrifugen med bryteren.

Monter engangssettet

Vent til melding om installering kommer. Følg deretter anvisningene på displayet:

Åpne engangssettet, ta ut slanger, poser, klokke og pumpekassett og plasser riktig. Klokken gies et trykk på kanten, sentrifugelokket lukkes og låses. Sett slangen fra pumpekassetten rundt blod- og overføringspumpen. Sett på plass kassetten med et trykk. Sett slangen fra den røde pumpen gjennom blodluftsensoren (BLAD). Her deler slangen seg, den røde skal gjennom rød ventil, den blå skal gjennom den blå ventilen. Den blå slangen ender i RBC-posen, mens den røde går over i filterkammer som settes i holderen på frontdekselet. Sett så slangen gjennom giverluftdetektorene (DLAD1 og DLAD2) på frontdekselet.

Koble givertrykkmonitorens (GTM) luer til trykksensoren til venstre for den røde ventilen.

Heng RBC-posen på vekten med posens porter ned. Steng den hvite klemmen før filteret.

Heng plasma oppsamlingsposen på vekten. Sett den farveløse slangen fra bunnen av plasmaposen i den farveløse ventilen og utløpsslangen i slangesensoren.

Koble systemtrykkmonitorens (STM) luer til trykksensoren til høyre for den grønne ventilen.

Legg de to RBC-posene med filter i skuff foran maskinen. Steng klemmer på blodposene og prøvetakingsposen.

Sett den oransje slangen i den oransje ventilen og den lilla slangen i lilla ventil. Legg den lilla slangen i lokket mot maskinens høyre side mens den oransje henges i stativ til venstre på maskinen.

Sett slangen tilkoblet den blå pumpekasetten rundt AK- pumpen. Trykk pumpekasetten på plass i sporet. Sett AK- slangen i antikoagulantdetektoren (ACAD). Den andre enden henges på bakre stativ på maskinens venstre side.

Steng giverslangen ved nålen og steng prøvetakingsposen.

Når innstalleringen er ferdig, ber maskinen brukeren om å taste inn engangssettets list og lotnr. Bruk strekkodeleseren på maskinens venstre side. Trykk DRA. Displayet ber brukeren om å kontrollere at ventilene er ladd, pumpeslangen er ladd og posene på vekten. Trykk DRA for å lade pumpene. Se til at slangene går ned i pumpene. Hvis de ikke lades, kan DRA trykkes en gang til.

Velg protokoll med plasmareduserte røde celler, som er et bedre produkt for pasienten på grunn av mindre plasma i produktet.

Displayet ber brukeren sjekke at slangen til prøvetakingsposen og nålslangen er stengt. Løsningene kan kobles til. Vi bruker aseptisk metode ved tilkoblingen. Adapter kobles til AK-slangen. ACD-A festes til AK-slangen og henges på venstre, bakre stativ. Brekk stiften ved posens inngang. Saltvannposen festes til lilla slange som ligger bak på maskinen og henges i stativ på maskinens høyre side. SAG-MAN løsningen festes til oransje slange og henges på venstre, forreste stativ. Brekk stiften ved posens inngang.

Priming

Trykk PRIME for å prime engangssettet. Det som nå skjer er at maskinen kontrollerer løsningsslanger og riktig installasjon av klokken. Den primer røde blodlegemeslanger, kompensasjonsslanger og anti-koagulantslanger. Den fjerner også luft fra RBC- posen.

Inntasting av tappet

Displayet ber nå brukeren taste inn lotnr. På antikoagulanten, væske 1 som er NaCl og væske 2 som er SAGMAN. Bruk strekkodeleseren. Trykk DRA, eller Displayet kommer i posisjon Givning & Operatør. Vent til vi har tappenr. Tast inn det og personlig kode. Deretter kommer Hemooppdateringsbildet frem i displayet. Trykk DRA. Maskinen står i KLAR.

Tapping

Sett blodtrykkmansjett på giveren. Den er festet på maskinens bakre panel. Trykk på mansjettast på displayet. Det pumpes opp til 50 mmHg. Rengjør stikkstedet etter standard prosedyre. Utfør venepunksjon, åpne klemmen til prøvetakingsposen, deretter klemmen til nålslangen. Fyll prøvetakingsposen passe, avklem slangen, forsegle posen mellom Y-forbindelsen og posen. Trykk DRA, blodet vil samle seg i klokken og vi kan følge med på displayet om drahastigheten er tilfredsstillende og hvor langt i prosessen det er kommet. Be giveren om å pumpe effektivt i starten. Ta ut prøvene fra prøvetakingsposen, posen snues med bunnen opp.

Oppsamling og retur

Underveis vil maskinen overføre plasma til oppsamlingposen og etter hvert vil den også overføre buffy-coat. Alle pumper stanser, sentrifugen bremser ned og stanser. · Oppsamlingen av RBC fra klokken til RBC- posen starter. Når ferdig, starter returen av plasmaposen til giveren. Den returnerer med 90 ml /min og stanser når det gjenstår 30 g. I den siste syklusen tømmer overføringpumpen de resterende 30 g fra posen til klokken. Maskinen returnerer de røde cellene som er igjen i klokken til giver. Volumet av kompensasjonsløsning som reinfunderes til giver er ca. 200 ml på hver syklus.

Maskinen gjentar prosessen når dobbel SAG er valgt.

Koble fra giver

Når andre syklus er ferdig, gir displayet brukeren beskjed om at giver kan kobles fra. Steng slangen med hvit klemme. Fjern nålen ved å holde bomull over stikkstedet, hold på plass beskyttelsen og dra i slangen slik at nålen går inn i beskyttelsen. Bruk sealer og kast nålen i pappdunk. Giveren skal hvile minst 10 min.

Overføring av løsning

Ved slutten av andre syklus overfører maskinen automatisk SAG-MAN løsning til RBC- posen. Overføringspumpen og blodpumpen overfører riktig volum basert på forhåndsinnstilt tilsetningsverdi og det faktiske volum RBC som er oppsamlet.

Avslutning

Displayet viser Prosedyre fullendt, og alle verdier skrives ut på skriver koblet til maskinen. Arket merkes med etikett fra labsystemet. Operatør skriver under og bemerker eventuelle problemer. Arket settes i egen perm.

 Posen henges på en krok, de to merkede blodposene henges under i samme høyde. Det vil fordeles likt i posene, men dette justeres, lufta tas ut og posene sveises av hver for seg.

Oppbevaring ifølge prosedyre ALM-BB-P; Komponentframstilling - Produksjon og oppbevaring av erytrocyttkonsentrat og plasma [Godkjent]

Tapping av plasma

ALM-BB-T; Plasma

Utstyr

Protokollkort for plasma, PPP&FFP

Sentrifugeklokke, REF 625B-00

Slangesett, REF 00620-00

Oppsamlingspose, REF 00690-00

Kanyle, REF824-1605

Antikoagulant Na-citrat 4%, REF 10108

Sentrifugeadapter, type BMB-PLS klokke

Alt levert av Haemonetics

I tillegg brukes en adapter(manifold) og blodprøveventil

Krav til giver

  • Giver skal ha Hb minst12,5/ 13,5 g/ 100mL
  • Giver skal være over 60kg
  • Totalprotein skal være > 60 g/l.
  • Etter fullblodstapping skal det gå minst 1 mnd før plasmatapping.
  • Etter tapping av 2SAG skal det gå 3mnd før plasmatapping.

Fremgangsmåte

Instrumentklargjøring

Sjekk at skriver ikke er tilkoblet. Apparatet er ikke godkjent for å ha den tilkoblet mens tapping pågår(Levanger)

Sett inn protokollkortet før maskinen slåes på. Start maskinen på apparatets venstre side. MCS+ utfører to selvtester, det høres et lydsignal. Hvis signalet ikke opphører må maskinen slåes av. Prøv på nytt. En displaytest blir så utført. Hvis noen del av displayet ikke lyser, må maskinen slåes av og Haemonetics kontaktes. Når starttest er fullført, blir brukeren bedt om å sjekke sentrifugens lås ved å låse, låse opp og låse nok en gang.

Monter engangssettet.

Melding om installasjon av engangssettet er kommet på displayet. Vi har valgt et ikke-koplet sett til plasmatapping. Plasser engangsklokken i chucken og press ned, med innløpsporten (den som er plassert høyest) rettet mot venstre side av MCS+ apparatet. Fest oppsamlingsposen på høyre side av sentrifugeklokken, tre slangen gjennom utløpsensoren og gul ventil, heng posen på veiearmenen med portene vendt opp. Sørg for ikke å berøre posen underveis. Koble slangesettet til klokkens venstre side. Legg slangen rundt blodpumpen (rød). Installer slangen i blodpumpens luftdetektor( BLAD). Legg slangen videre i giverventil (rød), blodfilteret i holderen, videre gjennom DLAD2, DLAD1 og i slangeguiden oppå frontpanelet. Installer filteret på DPM stangen ved å trykke inn DPM-ringen i det du vrir 1/4 med solen for å låse filteret på plass. Bekreft koplingen ved å dra lett i filteret. Legg AK-slangen rundt AK-pumpen (blå). Tre slangen gjennom luftdetektoren (ACAD). Spissen mot store lokket på MCS+ maskinen. Slangen skal ikke kobles til AK- posen før pumpeslangene er autoladet. Klargjør nålen, steng klemmen.

Registrere strekkoder

Det kommer beskjed på displayet om å taste inn strekkoder på de ulike delene på settet. Slange inn er slangesettet som festes til sentrifugeklokkens venstre side, bolle er klokken og slange ut er oppsamlingsposen. Trykk DRA.

Lading av pumpene

Du bør forsikre deg om at alle installasjoner er gjort korrekt før du går over til å autolade pumpene. Trykk DRA for å lade pumpene. Pumpene vil rotere for at slangene skal gå ned i pumpen. Sentrifugeklokken vil rotere en kort stund for å kontrollere installasjonen. STOPP-tast og DRA-tast vil være aktive.

Hvis det oppstår støy i forbindelse med autoladingen, skal vi trykke på STOPP-tasten for å avbryte prosessen. Fjern settet og start på nytt.

Koble til løsninger og priming

Stusskoble Na-citrat- posen og slangen ved hjelp av aseptisk teknikk. Trykk prime for å prime settet. Engangsettet blir primet med antikoagulant ved at blodpumpen og AK-pumpen roterer samtidig for å først prime antikoagulantslangen, og deretter giverslangen, helt til antikoagulant når DLAD1 og DLAD2. Det står i displayet at dråpemonitoren er utkoblet. Maskinen ber deg om å taste inn strekkode på CPD-posen. Trykk DRA for å bekrefte.

Inntasting av tappet

Tast inn givning og operatør. For å komme vekk fra Hemokalkulator- bilde må du trykke på Stopp- tasten. KLAR-modus kommer i skjermbildet.

Tapping

Fest mansjetten på giveren og trykk på Mansjett-tasten. Koble en adapter til en blodprøveventil og fest til nåla. Venepunkter giveren etter vasking med 2 tupfere. Fest nålen. Ta prøvene og steng klemma. Koble slangen til nåla, åpne klemma og trykk DRA.

Avslutning

Plasmaoppsamlingsprosedyren avsluttes automatisk når plasmamålet er nådd. Man hører et "pip" og det kommer en informasjon i displayet som sier prosedyre fullendt. Fjern nålen fra giveren og be giveren klemme på bomullsdotten. For å ta lufta ut av plasmaposen skal den røde klemma ved GTM stenges. Ta filteret av og heng det på stativet til venstre på maskinen. Løsne slangen ved gul ventil, BLAD1 og rød ventil. Åpne rød klemme igjen. Trykk ut lufta ved å holde posen mot kroppen. Dette er noe tungt. La det være plasma i slangen i tilfelle kontroller skal gjøres. Sveis av. Protokollarket settes i perm.

Videre behandlig og oppbevaring

Plasmaet fryses innen 6 timer ifølge prosedyre ALM-BB-P; Komponentframstilling - Produksjon og oppbevaring av erytrocyttkonsentrat og plasma. Oppbevares på sted for utestet plasma inntil virustestene er klare. Flyttes til testet område etter frigivelse i P705, for deretter å pakkes og sendes til fraksjoneringsfirma ifølge prosedyre ALM-BB-P; Pakking og forsendelse av plasma til fraksjoneringsfirmaDet er lagt inn noen brukerparameter for å få et optimalt plasmainnsamlingsprodukt. Eks Hct 45%, plasma 600g, sykluser 3, gyldige målsykluser 450 ml. Når parametrene er inne måler Hemokalkulatoren plasmavolumet som skal samles pr. runde og vil beregne antall runder for å fullføre prosedyren. Det er lagt inn max plasma pr. syklus for å unngå å ta for mye væske pr. syklus.

Avslutning med eller uten retur

Det kan av og til være nødvendig å avslutte en prosess før tiden. Det er da mulig å avbryte manuellt. Man kan trykke STOPP- tasten både i Dra-syklus og Retur- syklus. Ved prosessproblem pga flowen og du må avslutte tappingen skal følgende gjøres: Trykk STOPP, en rekke meldinger viser seg på skjermen og etterfølges av skjermbilde med KLAR- modus. Trykk på Stopp- tasten igjen og følgende informasjon kommer i bildet: Prosessproblem, Avslutte prosessen nå? Trykk JA for å avslutte. Nytt bilde kommer opp: Prosessproblem, Avslutte prosessen nå? Trykk NEI for å avslutte helt eller JA hvis giveren skal få retur av bolleinnholdet. Det siste alternativet er hvis giveren blir uvel for da er det alltid bra å få mest mulig tilbake. Hvis du ombestemmer deg og vil fortsette, kan du trykke STOPP- tasten for å annullere avslutningssekvensen og gå tilbake til KLAR- modus.

Tapping av trombocytter med tilsetning av TPAS

ALM-BB-T; Trombocyttkonsentrat

Utstyr

Protokollkort for universell blodplateprotokoll, UPP.

Engangssett 999F-E, levert av Haemonetics for tapping av 1T eller 2T

Aferesesettene blir kontrollert ved mottak.

Antikoagulant ACD-A 500ml, REF 426E, levert av Haemonetics.

Tilsetningsløsning for trombocytter, TPAS-løsning, 500ml, REF 40856, produsert og levert av Terumo.

Blodkulturflaske fra BD BACTECTM Plus Aerobic/F (grå kapsel/blå topp) blodkulturflaske, 8-10ml

Krav til giver

  • Giver skal tilfredsstille krav til Hb skal være minst12,5/ 13,5 g/ 100mL.
  • Trombocytttallet til giver bør være over 230× 109/L for 1T, og helst over 300x 109/L for 2T
  • Giverne som verves som trombocyttgivere bør veie mer enn 65 kg. Det gir en større mulighet til å få 2 enheter med trombocytter.
  • Giver må ha gode årer.
  • Etter fullblodstapping skal det gå minst 1 mnd før trombaferese.
  • Etter tapping av 2SAG skal det gå minst 3mnd før trombaferese.

Klargjøring av instrumentet

Sjekk at skriver ikke er tilkoblet. Apparatet er ikke godkjent for å ha den tilkoblet mens tapping pågår(Levanger).

Sett inn protokollkortet før maskinen slåes på. Start maskinen på apparatets venstre side. MCS+ utfører to selvtester, det høres et lydsignal. Hvis signalet ikke opphører må maskinen slåes av. Prøv på nytt. En displaytest blir så utført. Hvis noen del av displayet ikke lyser, må maskinen slåes av og Haemonetics kontaktes. Når starttest er fullført, blir brukeren bedt om å sjekke sentrifugens lås ved å låse, låse opp og låse nok en gang.

Protokollen vil da få overskriften C-SDPLP(Konsentrerte blodplater og plasma fra en giver) alt etter alternativene vi velger nedenfor:

Blodplateprodukt Konsentrert

Plasmainnsamling JA

RBC-innsamling NEI (1T/2T)

Saltvannskompensasjon NEI

Montering av settet

En legger plastbeholderen med settet med sentrifugeklokka til høyre oppå sentrifugelokket, nær slangesensoren og den klare ventilen. Fjern lokket og all forseglingstape. Slanger og poser er lagt i rekkefølge så en kan pakke ut en del i gangen. En kan bruke Hjelp-tasten for instruksjon i installasjon.

Start med å ta ut blodplateposene. Disse skal henge på pinnene til høyre med portene vendt ned og etikettene ut. Steng klemme til luftposen (gul klemme), steng og klem ut luften fra prøvetakingsposene på trombocyttoppbevaringsposene(blå klemmer). Steng den ene klemmen hvis vi skal ha bare en enhet. Heng tilsetningsslange for TPAS -løsning i slangeholder til høyre, steng klemme. Den grønne slangen skal holdes til høyre for lett plassering senere.

Ta ut plasmaposen og heng den på veieren, med portene vendt nedover. Gul slange skal være til høyre for veier, oransje og hvit slange til venstre. Lilla slange skal føres bak brettet og ligge mellom engangsbrettet og membranpanelet.

Den mellomliggende luft/blodplatepose henges med portene vendt ned på midterste krok på høyre stativ. Påse at portene er på nivå med toppen av maskinen.

Når alle posene er tatt ut, plasseres brettet mot kontrollpanelet med sentrifugeklokka til høyre. Lås opp og åpne sentrifugelokket. Klokka og den doble pumpekassetten fjernes fra brettet ved å trekke klokka forsiktig forover og vippe bunnen av klokka bakover og ned. Ta ut den doble pumpekassetten ved å trekke den delen av kassetten som er lengst unna, forsiktig forover og ned.

Det vil si klokka og den doble pumpekassetten vris i motsatt retning for å hindre at klokkas inntaksslange vrir seg.

Plasser klokka i sentrifugebrønnen slik at inntaksporten står mot venstre. Trykk toppen av klokka godt ned for å feste. Knepp den doble pumpekassetten på plass over identifikasjonsvinduet for det doble pumpehuset.

Alle ventiler skal ha slange. Følg fargekodene på slanger og ventiler. Innstaller slange fra klokka i slangesensoren.

SPM og DPM monteres. Det er viktig å følge anvisningene på displayet!

Ta ut tappeslange og enkel pumpekassett til AK og sett den på plass. Steng nålslangen og prøvetakingspose. Fjern det tomme engangsbrettet. Trykk DRA for å lade pumpene.

Priming

Følg med i displayet og sørg for at alle operasjoner unntatt «evt plasmafiltreringsslange stengt» som gjelder for andre enn oss, utføres!

ACD-A skal kobles til og settet skal primes. Husk å fylle dråpekammeret og sett det på plass. Posen henges på øverste venstre krok. Det anbefales å prime like før venepunksjon utføres.

Det primes i to omganger. Første runde for settet, andre runde for å dosere mengde AK til den mellomliggende luft/blodplatepose. Den andre runden primes etter at blodgiververdiene er lagt inn.

Innstilling av innsamlingsverdier:

Måltall trombocytter, 1T: 2,7 2T: 5,4

Plasmavolum: 225ml

Volum trombocyttpose: 250ml

Avslutning/tilsetning av TPAS

Følg anvisning på skjermen! Giveren kan kobles fra når maskinen sier ifra, tilsetning av løsninger kan skje umiddelbart eller etter at giver har gått, men innen 4t.

Fjern slange i fargeløs ventil, legg i tilsetningsslangen for TPAS, koble til TPAS og heng posen opp på stativ til høyre, øverste krok. Blodplateposene fra pinnen henges på veieren, portene ned. 

Trykk JA for å starte prosessering. Ikke berør veieren underveis. TPAS løsningen passerer filtrene og over i luftposen, for så å fordele seg i enten en eller to trombocyttposer. Skjermbilde Prosedyre fullført kommer opp. Produktene kobles fra og merkes forsvarlig før giveren forlater benken. Noter klokkeslett for avsluttet tapp. Trombocyttene skal hvile 30min før de legges i trombocyttinkubator.

Når løsningen har fordelt seg på trombocyttene, kan luft presses ut, produser i Prosang og produktene legges i trombocyttinkubator.

Protokollen skrives ut på skriver koblet til maskina. Se pkt om datahåndtering under. Arket merkes med etikett fra labsystemet. Operatør skriver under og bemerker eventuelle problemer. Arket settes i egen perm.

Telling av trombocyttkonsentratet

Dette gjøres påfølgende dag når posene har ligget på vippa. To konsentrat/mnd. leveres til telling. Tell også når prosedyren av en eller annen grunn ikke er fullendt. Innholdet skal ikke overstige 350 ×109 /enh.

Dyrking av trombocyttkonsentratet

Påfølgende dag dyrkes produktet ved å perforere slangen til prøvetakingsposen med vacutainer etter vask x 2 med steriswab. Fyll en strekkodemerket blodkulturflaske BD BACTECTM Plus Aerobic/F (grå kapsel/blå topp) blodkulturflaske, 8-10ml etter vask x 2 med steriswab på toppen. Blodkulturflasken tilsettes FOS ifølge ALM-MM-Puss; Dyrkning av sterile væsker på BACTEC FXBestill dyrkning i Beaker. Blodkulturflasken scannes inn med strekkodelapp med Beakernummer og settes i gitt posisjon i blodkulturmaskinen ifølge prosedyre ALM-MM-Blodkult; Innregistrere, ta ut positive og negative blodkulturflaske fra Bactec FX

Kontroller at det skal dyrkes i 7 døgn. Ved endt inkubering, kastes flasken og svar kan finnes i Beaker. Ved avlesning av trombocyttkonsentratet gjøres dette i henhold til prosedyre ALM-MM-Blodkult;Sjekke status på trombocyttkonsentrat på blodkulturinstrumentetPlasmaet kastes når vi kobler fra produktene ved tapping av trombocytter.

Feilmeldinger

Maskinen alarmerer og feilen kommer opp i displayet. Trykk vekk alarmen ved å taste på Nei. Eksempelvis kan det være luft i ACAD. Trykk Hjelp og gjør det som kommer opp på displayet. For eksempel kontroller slangen i sensoren, fjern luften ved å dreie på pumpen i klokkens retning. Fortsett prosessen ved å trykke på DRA. Feilmeldinger noteres i Log- bok for maskinen.

For spesielle MERK- meldinger se i Brukerhåndbøkene

Strømbrudd

MCS+ er koblet til UPS slik at strømbrudd ikke skal være til hinder for kjøringen. Allikevel tar vi hensyn og venter med oppstart av maskinen når strømstans er meldt.

Datahåndtering

Utskriften taes ut på to følgende måter: Slå av og slå på maskinen. Vent på bildet Haemonetics MCS+, SDR & TAE. Trykk umiddelbart på Stopp- tasten og du kommer til Databehandling, eller gå om Konfigurasjon og Databehandling. Trykk på Dra-tasten for å få listen over lagrede prosessdata. Trykk +/- for å utheve den prosessen vi skal skrive ut. Trykk Dra for å overføre til skriver. Du kan også ta ut utskrift ved å stoppe maskinen akkurat når den holder på å avslutte ved å trykke på stopp i samme bilde.

Lagring av data/ dokumentasjon

MCS+ er ikke koblet opp mot Prosang. Av den grunn må protokollen om tappingen på aferesemaskinen oppbevares i egen perm. Protokollen skal inneholde navn på giver, tappenummer, operatør, lotnr. på løsningene og engansgsettet.

Rengjøring av Haemonetics

 

Ved søl skal utvendig deksel, dobbeltpumpens identifikasjonsvindu, tastatur og visningsskjerm tørkes av med rengjøringsoppløsning.

Ukentlig

Rengjøring av de utvendige overflatene med rengjøringsmiddel. Ventilene vaskes med lofri gas med vann. Brett kluten og dra gjennom ventilen. GTM og STM vaskes med vann på vattpinne. Trykk inn den hvite ringen og vask sølvlisten med runde bevegelser Luftsensorene (DLAD1,DLAD2,BLAD og ACAD) vaskes med lofri gas med vann. Brett kluten og dra gjennom furen. De optiske sensorene rengjøres med lofri gas og vann (utløpssensor, bollesensor og sensoren til dråpemonitoren). Væskesensorene nedi sentrifugebrønnen (med metalloverflate) tørkes av med lofri gas med vann Det skal vaskes i sentrifugen med vann evt. rengjøringsmiddel.

 

Månedlig

Pumperotorene skal fjernes fra huset ved hjelp av sekskantnøkkel. Fjern skrue. Tørk av rotor og fjern rusk fra rullene med en liten kost, bruk også varmt vann og lofri gas. Gjør det samme med pumpekammeret. Kjenn at rullene ruller fritt og sett på plass pumperotoren på plass i kammeret igjen. Kilen i rotoren skal være stilt på linje med pumpeakselen. Sett på plass og skru til sekskantskruen passe. Pumperotoren må ikke senkes i vann. Vinduet til strekkodeleseren tørkes av med lofri gas og vann. Smøre L-pakningen på sentrifugens vakumchuck lett med silikon.

Årlig

Service av firmaet med blant annet rengjøring av filterduker.